sábado, 16 de febrero de 2008

The Plain of the Dead (La romeria del zombies. trad lliure)



maginem, només per un moments que es produira un atàc Zombie a Castelló. Que? Que no és posible? Menys provable és que IU mane a l'ajuntament, la diputació o el parlament i mira la canxa que els donen...

Imaginem-nos doncs, que els difunts més recents (i d'aquells més antics, pero amb més dificultats) tornen a la vida per menjar-se als vius, que tranquilament habiten en la "bonica" capital de la plana. Com seria l'invasió? Que fariem? Hi haurie posibilitats de sobreviure?

Supose que el succés (que seria produit per diversos factors antiecològics que no nomenaré) començaria de nit, com és habitual en aquestos succesos, i el focus inicial seria el cementiri municipal, posant en perill en primer moment a la gent que viu i treballa pels voltants. A part dels cotxes que s'aturarien en les rotondes per a curiosejar, les primeres víctimes de l'invasió serien els habitants veïns de l'UJI i l'Escola oficial d'Idiomes (lo siento Juan, estas muerto) aprofitant-se que aquesta gent va a treure el fem serien atacats pels mostres infernals famolencs de carn humana viva.

En aquestos primers moments tots sabem que ni cundiria el pànic ni es donaria l'alarma, els veins de Castelló només s'alteren en horari de prime time televisiu quan la música d'algun local està un pel alta i els zombies, per a desgràcia de molts, són animals semi-reptants i silenciosos no constiuint així motiu de disgust decibèlic. Els crits de socors del infortunats tampoc alarmarien a ningú, per desgràcia vivim en una societat on els crits de socors ja no són el que eren, sobretot si aquella nit hi haguera un partit de Xampions.

Tenim, doncs, que ningú s'assaventaria fins a que els morts vivents (i els nous morts vivents, tots sabem que una mosegada amorosa d'un zombie converteix irremediablement a un altre esser viu en zombie) alcançarien ja l'hospital, el nou castalia, la guinea i el corte inglés sense que ningú es donara conter i/o les autoritats conegueren la noticia.

Ara bè, la situació començava a ser seriosa quan els primers morts vivents arrivaren al Ribalta (en el càs que aquest encara existira) i s'escamparen per les rondes, creant d'una vegada el pànic i el caos entre la gent del centre, que buscaria consell en el que diu la televisió. Les cadenes espanyoles estatals encara estarien donant els gols de la xampions (i si el madrid guanya els repetirien fins l'aborriment), Antena 3 alguna serie espanyola d'eixes infumables que pretenen ser d'humor i que no mereixen ser interrompides per una simple alarma zombie en una ciutat de provincies, Canal 9 parlaria de les llistes pseudolegals d'ANV i de les magnífiques obres que realitzaran en el cap i casal amb diners dels contribuents algunes empreses amigues dels que manen, i la Troncha i Josety? be, deixeu-me la llibertat d'imaginar un atàc zombie on ja han sigut devorats a les primeres de canvi (si a la llarga no estarà mal i tot...).

Siga com siga arrivarà un moment en que les autoritats tindran que respondre i donar senyals de vida (mai millor dit, je je) i ho faran, inevitablement en una roda de premsa a diverses bandes:
- El PP: llevarà gravetat a l'asumpte dient que tot es tracta d'una estrategia catastrofista del Psoe, la situació està controlada. Carlos Fabra culparia a la SER directament d'extendre bulos i noticies sense fonament (comissions il.legals, nepotisme, atacs zombies, corrupció...ect).
-El Psoe: donat la seua iniciativa i valia per afrontar les crisis a Castelló, començaria la roda de premsa amb un hora de retard (just quan els zombies ja estarien entrant en el cortefiel) i demanaria inmediatament la dimissió de tots els càrregs de govern local i provincial (cosa molt útil en moments de crisi).
-Els de IU: ah? eixos existeixen a Castelló? Bé, supose que Conxa Amorós, seguint estrictament la disciplina del seu partit i veient la situació, demanaria el dret de vot per als difunts amb no més de dos anys de podriment (todo vale senyores, todo vale para el 5% estatal, segur que molt zombies voten ecosocialista) i culparia al PP i al BLOC de Nomdedeu per firmar pactes conjunts amb forces infernals de Satan, Belzebú, Saruman i Skeletor al mateix temps, prometent-se comisions i despatxos.
Supose que amb el temps perdut d'aquestes rodes de premsa, tots serien devorats dins l'ajuntament i els zombies ja estarien en les tasques alimentant-se d'aquells mangantes que van de farra entre semana (Guillermo, ya eres zombie).
Que què faria el BLOC? Bè, com a homes d'acció que són a Castelló supose que es prepararien per a la defensa de la població i per a coordinar la posible evacuació , aquells que van ser veterans a l'indoxina i entrenats en Argel s'aventurarien en la "zona zombie" de més enllà del carrer enmig per trobar humants amb vida i , cal remarcar, que els càrregs elèctes municipals ex-agents del mossad i ex-mercenaris en Angola protegirien amb la seua vida a la bona gent de mestrets, una vegada més abandonats per aquells que manen i per aquells que reneguen. O no seria així? (si vos pareix partidista aquesta interpretació llegiu el meu perfil personal, jo no enganye a ningú, i deixe que els integrants del colectiu de castelló postejen per a dir ells mateixos què farien).
Amb les autoritats eliminades i el 55% de la ciutat invadida pels zombies la situació es lo suficientment greu com a pensar que encara es pot salvar la vila. Hi haurien zombies per tot arreu. Els veins del centre sortirien tots de colp amb els cotxes 4x4 i els Bmw i similars per les "grans avingudes" de Castelló, que sens dubte es colapsarien en qüestió de segons i els seus tripulants serien devorats pels morts vivents com si s'obriren llandes d'olives farcides. Els zombies lentament pero amb fermessa arrivarien a la maria agustina i a palmeretes (Miquel, Victor i Javi teniu una posibilitat d'escapar, si haveu aparcat cap a la sortida de castelló es clar, si hem de confiar en la vostra forma física... ja esteu morts), per l'altra banda la fadrell ja és zona afectada i els zombies es dirigeixen per la Yolanda Casalduch cap al Peri 18 i les afores de la ciutat . Raül, tu ho tens bè, agafa el camió i tens dos posibilitats: anar cap al sud on les dones i el clima són càlids i sensuals o bè agafa la nova ronda i anar cap al Grau, on es coordinarà la defensa desesperada (i on tens posibilitats de morir o convertir-te en zombi), tu decideixes.

La reacció! ah, si, tampoc els essers humans som tant borregos que ens deixariem menjar alegrement pels morts vivents. Pensem doncs que la part nord-est de la ciutat i el disticte marítim són les zones més allunyades de l'infecció i per tant la gent que viu allí (gran part de nacionalitat romanesa) ja estaria avisada del que pasa. Aquesta gent junt a aquells afortunats que han aconseguit escapar falcaran les barricades en l'avinguda del mar (i leandre a formentera, juas juas..), més enllà del Carrefour , on ja és GRAU.

Sí amics, el dia de la romeria del zombies es coneixerà tambè com el dia en que la cooperació entre Rumanos, Graureros i militants del Bloc defengueren la ciutat i la terra contra les hordes del infern, els autèntics herois i salvadors de Castelló. Mentres els pocs municipals que queden coordinarien l'evacuació pel camí del serradal direcció a benicàssim on els supervivents podran descansar en el seus apartaments. És cert que ni tan sols els zombis s'aventurarien per alguns camins del grau i aquesta seria la seuan perdició, a camp obert i amb aquestos dos colectius de veins com a enemics intractables (pensem que els romanesos, sobretot els de transilvania, ja estan acostumats a succesos similars i que els grauers han tingut sempre que tragar amb massa coses per a que una simple plaga de zombies provinent de Castelló els doblegue) els zombies tenen les de perdre. La batalla seria dura, pero la victòria segura.

Y que quedara de la ciutat? no serà aquesta l'hora de tornar-la a reconstruïr el centre per fer-lo més accesible i afrontar amb posibilitats una emergència com aquesta? El nombre de gaiates es reduïrà de 19 a 2 (la de rafalafena i la del Grau)? Passarà a ser sant Pere la festa oficial de la ciutat? Aconseguiran els romanesos la clau de la ciutat (entregada pel nou alcalde, que tots sabem qui serà, veritat? ;P) ?

La resposta la tindreu algun dia amb : La romeria dels Zombies 2: malson d'estiu a Benicàssim.

Salut.

El tropilla.

14 comentarios:

Anónimo dijo...

Veig que tindrem 2 posibilitats, preparar barricades a la Gran Avenida i el Eurosol (ho senc per la Pacor) o abandonar Benicàssim i evacuar cap a Villores on ens defensarem per camins de montanya gracies a Pep i el seu mausser... mirem-ho pel costat bo, arrivaran els zombis a Marina d'Or ciudad de perdiciones... Jo opte pel plan B, encara que sigui només per veure els zombis entrar a Orpesa...

el tropilla dijo...

Aixó seria en el càs que vingueren de castelló creuant el grau, pero també podem pensar que l'incident zombie es produira a Benicàssim des de el cementeri municipal del poble, on no hi hauria temps de posar barricades i aquestos alcançarien amb facilitat el casc urbà...

:-P

Anónimo dijo...

ay! pero en arrivar a on jo me se, es trovarien en un mal que no podrien conbatre... este enemigo nos supera a todos... tan sols un Freddy Mercury No-Muerto podrie canviar el desti de la batalla...
Ja ho diu Pedro Vera: "cuando el hambre aprieta, ni el culo del muerto se respeta" :P

el tropilla dijo...

Com convertir una història de terror municipal en el "The Rocky Horror Show" versiò sequiota. Bravo, tan sols el templat ho podia aconseguir...

Anónimo dijo...

Se pierde en la bruma del tiempo aquella magnífica mañana de verano en la que un atractivo sureño llamó a la puerta de tu casa para tener el placer de volverte a conocer. Desde entonces, no ha pasado ni un sólo día en el que no tenga la certeza de saber que aquella fue una de las decisiones mejores y más acertadas que he tomado en mi vida. Gracias infinitas de este humilde bardo de nivel 1. Yo propongo refugiarnos en Villores. La imagen de Pep, mauser en ristre, combatiendo hordas de no-hombres me retrotrae a tiempos donde el valor de un fuerte brazo era capaz por sí miso de cambiar el curso de las batallas

Anónimo dijo...

Y lo de Los Planetas está bien. Nadie en su sano juicio podría negar que se lo merecen pero, como soñar es gratis, y en este blog ronda gente fina y de buen gusto, qué mejor regalo para tanto bon vivant que toda La Oreja de Van Gogh empalada y sus cabezas hervidas en la sangre de Dyango. Demasiado pedroveriano, quizás?

Anónimo dijo...

Si es tracta de que els no morts arriben a Orpesa i a Marina Horror, Ciutat de Malsons, jo, el Princep Blai, els faig un rebement amb tots els honors i els mostre el camí. Si fa falta els duc de la maneta fins a la porta. Per fi un món sense calderos ni orpesins!!! Quin goig, mareeeeeeee!!!!

Anónimo dijo...

A pròposit, per reial ordre, es manaria no fugir de Benicàssim davant l'atac dels zombies als següents personatges: Paco, el jevi sense melena, el tropilla, els bessons de la mor(t), el symbol del gasoli, Nacho i el seu servatxo, Edu i el seu clarinet; al temps que s'ordenaria la repatriació del ignominiosos: David el pardalet, Kaiser Mon i el templat de Barna. Pq? Per organitzar la resistència? No,senyors. Per gaudir de l'espectacle sagnant, ja que els zombis són no morts però no imbècils, i no es menjarien als únics benicàssuts presentables que hi ha al Món, ara que poden gaudir d'un planeta lliure de 2 de les pitjors espècies q l'habiten: calderos i moropesins. Els zombis són colegues, els hem d'ajudar a complir la seua missió exterminadora!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Yo estoy con Blai. Pero ya podrían los zombies tener la decencia de venir para el FIB. Total, que les cuesta. Entonces sí que les daríamos hasta la llave de la ciudad. Y ofreceríamos en sacrificio el culo de Alberto, que no por sobado deja de ser "esa dulce,dulce golosina"(Zap Braniggan)

el tropilla dijo...

Veig que per fí els cavallers de la república s'han decidit a postejar i opinar en aquest humil blog. El princep Blai i el sureño intrèpido, la creme de la creme Benicense. Tindrè en conter les vostres opinions en lo que respecta als orpesins, pero penseu que una plaga zombie només acava delmant la població i en orpesa es necesitaria un altre tipo de succés... Ja se m'ocurrià alguna cosa.

Anónimo dijo...

Pau, fill meu... què et vas fumar abans d'escriure "La nit dels orelluts vivientes". De tota manera, que sàpigues que si això ocorreguera, estaria organitzat per un poble meravellós de la Plana Baixa àvid de recuperar la capitalitat... besets

el tropilla dijo...

Seria una bona manera de fer-ho , encara que alguns podrien veure en l'atàc dels morts vivents a Castelló una pèrfida mà borrianera... que fàcil resulta fer seqüeles de les coses ;-)

Anónimo dijo...

Darrerament he llegit diverses profecies relatives a una invasió zombie de Castelló... Després d'una història (de la qual no donaré gaire detalls, car és protegida per drets d'autor i, pel que sé, encara no ha sigut publicada) vaticinada per un il·lustre cronista castellonenc, en la qual la intervenció en el Parc de Ribalta per fer passar el TVRCas altera la son eterna dels morts que, en el cementeri que hi ha a sota, descansen aliens a la romeria que se celebra en l'exterior, ara resulta que l'insigne Tropilla també ens parla de no-homes devoradors de carn de La Plana... Seran diverses senyals que apunten clarament cap a allò inevitablement horrible, cap a un espant inimaginable que anuncia la seua arribada a través de textos aparentment innocus donats a conéixer ailladament...?
Una profecia és superstició, dues, religió, tres...
Per si de cas, procuraré aparcar prop de l'eixida nord de Castelló...
Miquel.

el tropilla dijo...

Em deleixo per coneixer aquesta història de Zombies de la que parles... lo que m'ha sorprés és com els meus compatriotes benicenses es froten les mans davant aquesta destrucció de la capital de provincia, i com inclús la voldrien traslladar a Orpesa... i sobretot com la meua amiga i ex-companya de treball Isabel ja augura entusiasmada que els borrianeros tindrien alguna cosa a veure... tot està lligat doncs, alguna cosa fosca i malecola s'aproxima i tant sols resta una setmana per a magdalena...