sábado, 5 de julio de 2008

Qui és el Rei del Heavy?

A pocs dies de la batalla de Zaragrad, cal reflexionar profundament. Sabut és que d'altres generes menors tenen o han tingut el seu padrí : el soul amb James Brown, el R'n'R' amb Elvis o el Ska amb Laurel Aitken... pero i el Heavy Metal? qui pot ser el padrí o rei del Heavy Metal? Cert és que l'elegit seria ferm candidat a Emperador de La Música. Jo propose uns quants noms, a veure que us sembla:



Dee Snider (Twisted Sister)



Cert és que els Twisted Sister musicalment van ser un fenómen fugaç, tot i que han revifat des del 2003, quan Snider decidí tornar a juntar a la banda. Les credencials que presenta aquest mestre del heavy-Glam són poderoses si pensem que va ser éll el que s'enfrontà a la comisió d'investigació del senat a l'any 1986 defensant el heavy metal. Yo no pienso que Twisted Sister es "Glam", porque eso implica glamour, y nosotros no somos glamorosos. Deberíamos ser llamados "Hor" ("Hid"), por que somos horrendos .




Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Si parlem de Heavy Metal no tardarem en referirnos a Iron Maiden, i aquest no és el mateix sense Bruce Dickinson. Tot i deixar la banda en 1993 per fer carrera en solitari, Dickinson tornà al 2000 i des de llavors continua al timò d'una de les bandes que millor defineix el Heavy Metal tant musicalment com estéticament. El dissabte éll i jo ens veurem les cares. A scream for me Long Beach!


Ronnie James Dio


Segons conta la llegenda, l'exguitarra de Rainbow i ex vocalista i guitarra de Black Sabbath, en la portada de Holy Diver va incloure un dimoni que per primera vegada feia el signe dels "cuernos" en el món del heavy metal. Dio és conegut com la "voice of metal" i diu ser l'inventor d'aquest tret característic del heavy. Do your demons - do they ever let you go.When you've tried - do they hide -deep inside Is it someone that you know.



Alice Cooper


Cert que estilisticament, Alice Cooper, ha desenvolupat molts géneres, inclús els darrers discos sonen més rockeros que metaleros, pero sempre serà un icone del heavy i un dels seus màxims representants, espoecialment en Constrictor, Thrash o Raise your fist and Yell. Divuit anys després encara s'em posa la carn de gallina quan sento: ... Your Poison, runing through my veins....




Ozzy Osbourne



Mil vegades cremaran a l'infern els guionistes, productors i director del "Osbournes", així com la Mtv, Satan ja els espera. El cert que Black Sabbath amb Ozzy són reconeguts com els pares del Heavy Metal. Tot i que en 1997 Ozzy, Ward, Iommi i Buttler tornaren a tocar junts com Black Sabbath, la série de televisió ha danyat inmereixcudament a Osbourne, que continua siguent una de les millors veus del Heavy en actiu. Crec que es mereix almenys esser nominat en la llista dels millors.


Rob Halford (Judas Priest)


Els introductors del "leather" en el Heavy, els britànics Judas Priest, són considerats per molts el grup estrella del Heavy dels 80. Painkiller el disc més pur del génere. Rob, el primer cantant heavy gay reconegut poseeix també una de les veus més característiques del génere.



James Heathfield (Metallica)


Perquè no? Tot i que la traició del grup a principis dels 90 cap al só garage li ha restat adeptes entre els heavies, per a un servidor el "Black Album" i el "Master of Puppets" continuen siguent música de referència, sense oblidar que en "Load" encara podem encontrar temes inoblidables...


Angus Young (AC/DC)



Si fa les "banyes" és heavy, si eixa guitarra sona així és heavy, si toquen en Domington Park en el monsters of rock doncs, són heavies. Possiblement un dels millors músics en actiu. L'escocés Angus Young mereixeria sens dubte el títol.


Segur que em deixe molt: Mötörhead, Poison, Wasp, Helloween, Slayer, Megadeth, Diamond head, Deep purple, Van Halen, Anthrax, Rapshody... ect, ect, ect... i l'infern està ple de legions que encara no hem escoltat i estan ansioses per fer-se coneixer.... :-P


Em deixe alguna cosa... sí, ja se... també seria molt provable que el Metal no tingués un sol rei, més bè quatre, un per cada punt cardinal... mu ha ha ha ha ha ha ha ...


De veritat pensaveu que no els anava a incloure?!
Other bands play, Manowar kills!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

I què hi ha de Gigatron...?

el tropilla dijo...

En fin...

vaja, estic veiant que cadasdú ha votat a un diferent...

Anónimo dijo...

I WANNA ROCK!!!!!!!!!
El Princep Blai es decanta per Don Ozzy gracies a la meravellosa foto que el Tropilla a penjat al seu blog, encara que qualsevol dels personatges aspirants al títol de Rei del Heavy mereixeria tal distinció.

Princep Blai dixit