miércoles, 28 de mayo de 2008

Lehendakari BAI



Su misión es la de proteger...




Si no vaig anyadir al lehendakari Juan Jose Ibarretxe entre els meus herois personals és perque creia que l'inclusió d'Enric Nomdedeu ja cobria la plaça "política" de la llista. Pero el cert és que avuí en dia, fora de la política municipal, als nacionalistes valencians tan sols ens queda fixar-nos (en el meu càs amb una enveja evident) en altres formacions de la "tercera espanya" (eixa de la que té por de parlar Machado, o bé era molt més bort i miope del que creia...) on les coses estan molt més clares. No mai he amagat la meua profunda admiració pel Pnv i els seus dirigents (també per EA, no ens enganyem) tot i ser un partit democristià (dels de veritat).



...Euzkadi de los ataques, de seres de otras galaxias.

Com ja va siguent habitual, el brunete mediàtic comença a "El País" i van a tindre una bona temporada de titulars fins a que el TC vete de nou l'exercici de la democràcia a Espanya, els mitjans d'informació socialistes tocaran la música de la espanyolitat atacada i ultrajada pels dolents nacionalistes i les seues reiterants queixes, esgrimiran arguments com "legalitat", "constitució" i inclús "ciutadans de 1era i segona classe", totalment manipulats i fora de contexte, amb una cançoneta llastimera i hipócrita que irrita. Obviament els cocolitos del TC tombaran la consulta en forma de parrafada legal i el govern d'Espanya la prohibirà. I deprés? Doncs ja es veurà, pero el cert és que no crec que rés torne a ser el d'abans. O bè el PNV es tira enrere, perdent les eleccions i demostrant la seua debilitat davant dels abertzales o bè, i espere que així siga, la tire endavant, provocant a l'estat i encenent les ires dels populars. Davant s'aixó al govern espanyol i a l'oposició espanyola li quedarà una jugada ja cantada, desautoritzar la consulta i presionar per a que els seus no voten al referendum provocant una baixa participació i ridiculitzant després al govern basc en tots els periòdics i mitjans de comunicació. Per aixó el govern basc deuria fer el possible per internacionalitzar el màxim el fet de la consulta, començar a treballar ja (gastant els diners que calguen) i que a la llarga puga provocar un judici internacional de tot el sainet, el fet que hi haja opinió ja serà un èxit. No me crec que els espanyols tard o prompte no utilitzen la violència. I? ... doncs no se... tal volta la burgesia basca començe a veure que amb espanya tenen poca cosa a fer i opten per altres vies polítiques.



Dels abertzales? doncs crec que amb tot aixó el més humiliant seria no encapçalar el procés d'autodeterminació com sempre han pretés, i que aquest es poguera desentendre i separar de l'ETA d'una vegada per totes (si el pacte de Lizarra i Eh al 1999 hagueren prosperat, d'una altra historia estariem parlant).



I ara les preguntes de marres?







1. ¿Estás de acuerdo en apoyar un proceso de final dialogado de la violencia si ETA manifiesta su voluntad de poner fin a la misma?



- Clar, la fí de la violència és el que es s'està buscant a l'espanya dels mundos de yupi... o és la fí del nacionalisme basc?







2. ¿Estás de acuerdo en que los partidos vascos inicien un proceso de negociación sobre el derecho a decidir del pueblo vasco y que sea sometido a referéndum?



- El derecho a decidir su futuro en Paz y democracia es inmanente en toda sociedad moderna para conseguir así la felicidad de sus ciudadanos (eehhhh que un que jo me se ha estat professor d'Etica!) . Els partits bascos, que ho són, es clar que aceptaran. Ara bè, els partits espanyols no ho aceptaran, de fet no aniran a votar (bè, supose que IU anirà a votar i votarà que NO, si és que encara els tirarem a faltar i tot...) .







Jo, per desgràcia, no votaré, ja que es tracta d'un altra nació, pero tot i així m'agrada veure com els mapes d'Europa i Àfrica canvien, espere que el mapa polític de la península ibèrica també i prompte...

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Me parece a mí que aún se tendrán que morir un par de generaciones para poder ver eso. Yo soy un burdo patán y sólo entiendo de literatura, pero no logro entender porqué levanta tantas ampollas un simple referendum no vinculante. Tampoco es para tanto. Como no sea que el precio político del partido que lo acepte(PP o PSOE, el que le toque estar en poder cuando se produzca) sea demasiado elevado, como un par de elecciones sin ganar o algo. En fin, que ya no voy a ver Indy, porque si Pau dice que es tan truño, me la bajo de internete, y doce condones más a la saca. Prosaico que es uno.

el tropilla dijo...

supongo que mientras los nacionalistas sean pocos, malos y unecejos no hay problema, pero cuando hacen referendums y los ganan ya no hacen tanta gracia.

lo mejor que harás es bajartela e internet. Ya lo colgaré en la página, pero el aplec de vilores serà el 1,2,3 de agosto... podrias dejar a tu retoño con big Diego y a tu mujer currando y unirte a la expedición...

Anónimo dijo...

Me costaría el divorcio pero valdría la pena