lunes, 26 de mayo de 2008

PUTA MERDA





Mi reino por accionar el gatillo de ese blaster y disparar al de la barba...chapucero



Mai haguera pensat que escriuria aquest post, i és que avuí, més de 20 anys després de veure el que era, és i serà, el meu film preferit, els mateixos protagonistes han aconseguit que odiara per quasi dues hores el cinema.
I vos ho diu una persona aficionada a tragarse "meravelles" del 7té art si més no, de gust qüestionable. Indiana Jones and kingdom of the Crystal Skull és una merda.


Exagerat, diran alguns, o friki, diran altres. Crec que no es tracta d'expectatives, tampoc demanava molt, tan sols un film de Holywood megacomercial, propi de la factoria Lucas i segellat per Steven Spielberg, el qual, no crec que puga caure més baix (sí amics, a mi em va agradar fins i tot Hook ).

No és falta d'agument, és carència total. No l'explique perquè no es podria resumir el no rés...

No es tracta de personatges mal dibuixats, és que tenen la mateixa profunditat que un acodit de Guillermo Summers als films del seu germà. Fins i tot Indy és una caricatura d'ell mateix, plè de situacions forçades (HARRISON T'HAS LLEGIT EL GUIÓ ABANS D'ACEPTAR?!!) i referències cutres a les tres obres d'art de la trilogia.



Els dolents són de risa, sobretot el personatge principal, carent de la mística d'abans, i això jo per Kate Blanchett haguera creuat la Tierra Media amb un cigrò al peu i una camiseta del Madrid, pero després de veure aquest film ni la convidaria a pipes en Castalia. Els comunistes no triomfen, tot i que al final s'explica on anaren a parar els vots i militants d'IU.

Plena d'errors històrics i geogràfics garrafals (Stalin en 1957 està mort, a l'amazonas no parlen maia i ni molt menys construeixen piràmides...) tan sols la referència a Gordon Childe i al difussionisme salva el corpus teòric de l'arqueòleg... recordem que en la primera eren les excavacions de Naucràtis i a la tercera les tres veritats de l'arqueologia (que el propi Indy contradiu en aquest film)...



¿Como pudiste hacerme esto a mí? Yo que te hubiese querido hasta el fín. Sé que te arrepentirás...



L'ambientació és nefasta, plena de planols curts, efectes per ordinador i una manca alarmant d'exteriors reals. La màgia del món misteriós i ample d'Indy al que feia referència en el post anterior no apareix en ningún moment, sembla una atmosfera pròpia d'una d'eixes sitcom espanyoles d'A3.

Karen Allen està grossa i vella, encara què conserva eixa mirada de dona dura que ens captivà a Indy i a mi en Raiders of the Lost ark , la seua interpretació s'assembla més una ama de casa d'un film familiar nadalenc que al personatge de Marion Ravenwood (recordem que regia un tuguri alcoholic al Nepal i era campiona de veure xupitos de qingke, lícor típic del Tibet que un servidor va provar en Lhasa tan sols com a homenatge a aquest personatge).


La proxima vez que vayas al 1,2,3 elige el dinero...


El "James Dean" que els acompanya sobreactua en sobremanera i el seu personatge és del tot estupid, al igual que l'amic d' Indy Jones, actors tan nefastos deurien d'esser afussellats.

Jon Hurt, al llarg de la poca vida que li queda, recordarà amb dolor la seua interpretació en aquest film. El líder fascistoide de V de Vendetta, Trevor Bruttenholm pare adoptiu de Hell Boy, el segon oficial Kane de la Nostromo en Alien el octavo pasajero, entre d'altes, així com les seues dues nominacions a l'oscar en el hombre elefante y El expreso de medianoche se'n van a norris després del seu paper d'arqueòleg boig en la quarta entrega d'Indiana Jones. Quan estiga mort els seus ossos encara es mouran sense repós de vergonya.

Hasta en Oropesa te odian por esta peli, barbas
De kate Blanchett ja ho he dit tot, pero menció especial mereixen els dobladors espanyols fent accent rús, ara en versió femenina (algú ha sentit al professor captiu en Iron Man o recorda a Rasputin en Hell Boy?) .

No rés, reitere que Steven Spielberg, a mi , sempre m'ha agradat, pero aquest cop deu haver rodat el film malalt d'almorranes. Del seu amic George Lucas, ja vaig donar gràcies a Deu de ser un Trekkie, crec que ja no podem esperar rés més de bò...


Aquesta és la meua opinió i la defensaré al camp de l'honor en una lluita a mort, o en el seu defecte en una partida de boxa a la Wii...




No vull adelantar rés als que no l'han vista, pero el final no és feliç

2 comentarios:

Anónimo dijo...

tranquil... Pedro Vera s'encarregarà de la venjança... jejeje

Miquel dijo...

Xic, quins despago... jo aniré a veure-la esta setmana, més que res per menjar mongetes, que m'agraden a muntó...