lunes, 24 de marzo de 2008

KING CONQUEROR

Mis huesos se revolveran en la tumba clamando venganza...




El meu amic Alejandro Martinez i Giralt (dic el nom complet perque es tracta d'un dels grans) m'ha fet arrivar una informació que m'espanta i em produiex curiositat al mateix temps: el rodatge d'un film sobre Jaume I que tindrà el nom en anglés de King Conqueror.

Ràpidament m'he possat a buscar informació sobre el film descobrint alguna de les sorpreses que us contaré seguidament.

Pareix ser que no es tractarà d'una petita producció i el film en qüestió pretén tindre una certa repercusió internacional, donat que alguns dels actors que es barallen són gent reconeguda internacionalment.

Per començar diré que el meu amic Alejandro temia, entre bromes, per un director com Riddley Scott o Oliver Stone... tots sabeu que tots dos són directors molt estimats pel meu gust, Kingdom of heaven , per a mi, és una obra mestra, que permet al bon Riddley de corregir l'afrenta a la "lógica" històrica presentada en Gladiator. Tan de bò algun productor pogués pagar a aquestos directors per tal film ja que l'elegit ha estat ni més ni menys que l'ex-director de la mostra de València Jose Luis Escrivà... sí amics, Arroz y Tartana i Cartas de Sorolla el presenten com un botxí regionalista preparat a caure sobre la figura del gran heroi nacional... per no dir l'infecta Manos a la Obra d'antena 3... rés de bò podem esperar.

Sobre els actors ja hi han alguns de fixos i d'altres que es rumorejen... l'anglés Tim Roth (nominat als oscars per secundari a Rob Roy, Mr Orange a Reservoir Dogs) encarnarà a Pere el católic, l'hongaresa Dobó Kata serà Na Violant (una bona actriu hongaresa que ja he vist a Szabadsag Szerelem una peli sobre la revolució de 1956), l'alemany Thomas Kretschman (Stalingrad o Blade II entre mil secundaris) com l'arquebisbe de Tarragona , Pete Postlethwaite ( In the name of the father o The last Mohican ) que supose farà de monjo templari, o el típics e insofribles actors espanyols: Juan Diego Boto com l'infant Alfons, Pepe Sancho (el horror sin nobre), Enrique Arce ( Al salir de classe) com Raymond de Moncada , o Gabino Diego, que provocaran l'horror més profund i l'indignació més absoluta... tranquils que els espanyols de SABINO ARANA no faran pelicules ... com deia La Bombi ¿porque seraaaa? ...




Obligadme a hablar vuestra lengua, a ir a los toros, a bailar sevillanas, pero si me obligais a ver vuestro cine os denunciaré a La Haya



Pareix ser que el paper estelar encara no està clar qui l'interpretarà ... pero alguns apunten a Jude Law... sí amics frikis (que sou frikis , cabrons) el "francotirador " Vassili Saizev a Enemy at the gates de Jean-Jaques Arnaud pot convertirse en Jaume I per l'art de màgia del cinema.... supose que l'ignorant de Jose Luis Escrivà desconeixerà la tradicional envergadura del rei històric (més de 1'90 metres, que el convertia en un gegant a l'època)... La veritat és que m'agrada aquest actor, pero no en el paper de Jaume I, si bè casi millor que l'interprete éll que no un actor espanyol ... almenys d'aixó ens salvarem.

No se com serà tot plegat, i vos dic que de veritat ... M'AGRADARIA EQUIVOCAR-ME !!! pero no pinta gens bè, sobretot per la direcció, recordem al infame Vicente Aranda en Tirante el Blanco.... em fan traure la vena patriòtica més homicida, la veritat, ja no només per malintencionats sinò damunt per "xavacanos" i mal professionals. Que deu ens pille confessats...



Ja siga castellà, moro o francés, per Sant Jordi que no passarà d'Oriola...





pd. A Roger de Flor que no el toquen , per favor...

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Car sènyer,

Fa tant de temps que no xerràvem que m'ha sorprés la teva prompta resposta. Ara bé, no crec que mereixi l'apel·latiu de "gran" -no, a no ser que tu l'acceptis per a tu també. Visca la reciprocitat!
El teu blog encara m'està fent riure una barbaritat: els millors peus de foto "ever". I la teva ràpida recerca sobre el tema -perdó per l'estereotip de les actrius magiars, però sia com es vulgui, la suposada futura Violant està tremenda...!- m'ha deixat estorat. Realment, si els Escrivà són responsables d'això ja ens podem despedir d'una pel·lícula mínimament fidel, per no dir ja digna.
Per cert, ja tinc proposta per a Jaume: Ingvar Eggert Sigurdsson, que féu de Grendel a "Beowulf & Grendel" (2005) versus Gerard Butler, entre d'altres coses. Vegeu:

http://www.imdb.com/name/nm0797614/

El que desconec és la seva capacitat interpretativa, perquè només l'he vist fer de troll i això no ajuda gaire. Però no sé, no sé... Està difícil!

Apa, una abraçada i petons als mugrons. ;P

Per cert, faig publicitat també del blog d'en Víctor de la facultat. Una col·lecció de subproducció catòdico-literària memorable -tot i que la lectura dels posts de l'Aitor es fa complicada...

http://obviousmonkey.blogspot.com

Doncs això: salut!

el tropilla dijo...

vaja, ja fa temps que no sé res d'en victor, dona-li records de part meva, visitaré el seu blog de totes formes.

Tornant a la peli, fa la pinta d'una història de "amor y cuernos" amb la tortura al arquebisbe inclosa... supose que dos o tres escenes de mamelles i algunes carasses dels protagonistes, algun exterior, unes armadures mal documentades i un guió adaptat amb frases que produiran sarna...

tal volta m'equivoque...

un salut Alex i espere que ens veiem més a sobint (o alguna vegada, vaja...).

Anónimo dijo...

Pos que quereis que diga, yo metia a uno de aquella propuesta pa la peli de spilberg (o a todos, joer, que de cavallers de la conquesta necesitan figurantes de calidad) y como antagonista y malvado rey moro a antonio ozores... aaaaah! que magnifica interpretacion en aquella pelicula de paco martinez soria, aun recuerdo grabado a fuego el "jamalaji jamalaja" (cuestion de alienacion).
Ya vereis como el tiempo me dara la razon ...y al flor... mmmm...almogavers en bizancio...que exoticos protagonistas se podrian buscar??? mirare el reparto del starwarstrek o lo que fuere version turca